Muut maalaukset


Seinämaalauksia ja niihin liittyviä erilaisia tarpeita on yhtä monta kuin on asiakkaitakin. Halutun maalauksen tyylistä, toteutustekniikasta ja maalattavasta pinnasta ei vielä toistaiseksi ole yksikään maalaus jäänyt kiinni. Vuosien kokemuksen myötä hallitsen tekniikat, osaan valita oikeat maalit kullekin pinnalle ja kykenen vaihtamaan tyyliä kutakuinkin lennosta.

Kunkin esimerkkikuvan alta löytyy lyhyt lisätieto teoksesta.
Niittynummen hoitokoti, 2016. Asiakas otti yhteyttä ja kysyi voisiko seinämaalauksella saada piristettyä hoitokodin oleskelutilan yleisilmettä. Ennen toteutusta kävimme tarkan keskustelun siitä millainen maalauksen tulisi olla, jotta se palvelisi tarkoitustaan mahdollisimman hyvin: sen tulisi sisältää hoitokodin asukkaille heidän nuoruudestaan tuttuja elementtejä ja olla yleisilmeeltään rauhallinen. Maalaustyö ei saisi myöskään häiritä hoitokodin arkea. Lopulta päädyin maalaamaan tämän maiseman työskentelemällä öisin vesiohenteisten spraymaalien ja akryylivärien jälkeä yhdistellen.
As Oy Sampolan helmi, 2017. Taloyhtiöllä oli käsissään ongelma: siihen kuuluvat liikehuoneistot sijaitsivat synkän, luotaantyöntävän ja jopa pelottavaksi ympäristöksi koetun betonilipan alla. Tällä oli negatiivinen vaikutus liikehuoneistoissa toimivien yrittäjien asiakasvirtoihin. Asiaa päätettiin lähteä korjaamaan ympäristön ilmettä maalaten piristämällä - maalattavaksi tuli lipan alla olevan päätyseinän lisäksi myös 11 pyöreää tolppaa. Betonipinnoilla käytettiin sokkelimaalia muutamassa mahdollisimman kirkkaassa sävyssä. Lopputulos poisti alkuperäisen ongelman jopa hämmästyttävän hyvin.
Jokereiden Nissan Qashqai, 2016. Upouuden auton maalaaminen niin, että sen varsinainen maalipinta ei vahingoitu ja niin, että maalaamista voidaan seurata jääkiekko-otteluiden aikana sisätiloissa on teknisesti yksi monipuolisimmista projekteista, jonka olen toteuttanut. Tarkempi kertomus toteutuksesta täällä.
Loviisan muraali, 2016. Loviisan yrittäjät halusi paikkakunnalle muraalin, joka olisi tyylillisesti naivistinen ja jonka aiheena toimisivat paikalliset nähtävyydet ja tapahtumat. Oman lisämausteensa toteutukseen toivat suoraan maalattavan seinän edessä olleet sähkökaapit sekä paikkakunnan kaksikielisyys. Yhteisymmärrystä siitä kirjoitetaanko paikkakunnan nimi seinään suomalaisittain kahdella I-kirjaimella vai toisella kotimaisella ja yhdellä I-kirjaimella ei oikein missään vaiheessa saavutettu - niinpä päädyttiin kuvassa näkyvään ratkaisuun. Siitä lähti käsittääkseni liikkeelle melko vilkas ja monivivahtainen keskustelu sosiaalisessa mediassa.
Tuusulan uimahalli, 2016. Osana Halonen-Sibelius-Gallen-Kallela150 -juhlavuotta Tuusulan kunta pyysi suunnittelemaan maalauksen uimahallin käytävään. Maalauksen tuli jollain tavalla ilmentää kolmikon tuotantoa ja samalla olla visuaalisesti sen verran yksinkertainen ja ilmava ettei se kaventaisi käytävän yleisvaikutelmaa entisestään. "Nouse korkeammalle"-teoksen aiheeksi ehdotin Tuusulanjärveltä lentoon lähdössä olevia joutsenia - kyseinen näky oli varmasti tuttu kaikille kolmelle suurmiehelle ja olen itsekin useasti katsellut sitä samoissa maisemissa vietetyn nuoruuteni aikana.